Submitted by laurie.barron on Thu, 10/13/2022 - 16:29
UKG Blog

De UKG Blog

Jouw bron voor praktische inzichten en de laatste life-work trends van UKG experts en leiders. Of je nu een HR-team van één persoon bent of een wereldwijde HCM- en workforce managementstrategie leidt, wij helpen je slimme beslissingen te nemen voor jouw organisatie en mensen op de eerste plaats te zetten bij alles wat je doet.

UKG Blog

Nieuwste Berichten

Chose Filter

Verbeter je Productierendement door middel van Datagedreven Arbeidsmanagement

Voor vrijwel alle bedrijven geldt dat het maximaliseren van de winst een topprioriteit is, maar aangezien fabrikanten overal in Europa met talloze uitdagingen worstelen, wordt het steeds ingewikkelder om winstmarges – ondanks alle uiteenlopende problemen en extra druk – te verbeteren.  

Het welzijn op het werk verbeteren: drie essentiële punten

Een paar jaar geleden waren een tafelvoetbalspel in de kantine en eenmaal per week luxebroodjes voor het ontbijt voldoende om het welzijn op het werk te verbeteren. Hoewel deze gebaren vaak echt worden gewaardeerd, mag je drie belangrijke punten niet over het hoofd zien als je wilt dat jouw werknemers zich goed voelen op het werk.

Maak kennis met de hybride werknemer

De arbeidswereld is volop in verandering: Sinds de pandemie hebben veel bedrijven op grote schaal geëxperimenteerd met telewerken. Ze hebben zich snel aangepast, waarbij werknemers soms een paar dagen per week op kantoor waren. Ze hebben onder andere de planning, IT-tools en HR-managementsoftware moeten implementeren.

Onboarding: hoe kunnen nieuwe medewerkers goed worden ingewerkt?

Het onboardingsproces omvat alles wat nodig is om nieuwkomers in een bedrijf goed in te werken. Het is bedoeld om hen op de juiste manier te verwelkomen, zodat ze zich goed voelen, autonoom zijn en zo snel mogelijk productief worden. Een slechte onboarding kan leiden tot het voortijdige vertrek van een werknemer, ook al had hij belangstelling voor de functie. Daarom is het belangrijk het onboardingsproces uit te voeren zonder de essentiële details te vergeten. Hieronder vind je onze waardevolle tips voor een succesvolle onboarding van je nieuwe medewerkers.

De eerste stap richting een flexibeler HR-compliancemanagement

Meer dan een derde van alle HR-professionals is niet goed op de hoogte van de meest recente juridische ontwikkelingen, wat gezien de verantwoordelijkheden van HR op het gebied van compliancemanagement best zorgwekkend is.

Quiet Quitting... of Carrièrecorrectie?

Een van de grootste HR-trends waar momenteel over wordt gesproken (en gedebatteerd) is “quiet quitting”.