Submitted by concetta.velardo on Mon, 05/30/2022 - 05:13
UKG-sporters
Talent en sportiviteit als inspiratiebron

Wij zijn er trots op samen te werken met een groep professionele topsporters die niet alleen bekend staan om hun prestaties in de competitie, maar ook om hun gevoel voor sportiviteit en passie om anderen te inspireren.

Talent en sportiviteit als inspiratiebron

In de wereld van de sport, die steeds inclusiever en diverser wordt, zijn wij er trots op onze door UKG gesponsorde atleten in de schijnwerpers te zetten. Deze inspirerende mensen staan erom bekend de weg vrij te maken voor hun sport, fans te inspireren en iets terug te geven aan hun eigen gemeenschap.

Al onze door UKG gesponsorde sporters blinken uit op hun eigen gebied en vertonen de echte kenmerken van kampioenen: competitief, mentale voorbereiding, strikte training, toegewijd aan teamwork en ruime sociale vaardigheden. Dit zijn allemaal eigenschappen en waarden die UKG wil stimuleren bij onze eigen mensen.

Ashleigh Barty
Ashleigh Barty

Ashleigh "Ash" Barty (26) was de nummer één van de wereldranglijst in het vrouwentennis toen ze in maart 2022 besloot om te stoppen – op het hoogtepunt van haar carrière. Ashleigh, geboren in Queensland in Australië, heeft in totaal 15 WTA-toernooien in het enkelspel en 12 in het dubbelspel gewonnen. Met haar eerste Grand Slam-titel in het enkelspel, op Roland Garros in 2019, reikte ze naar de top van de wereldranglijst en daar is ze gebleven. Begin 2022 won ze de Australian Open, als eerste Australische enkelspelkampioen sinds 44 jaar. Ashleigh is een zeer veelzijdige sporter. Tijdens een korte onderbreking van haar tenniscarrière in 2014 was ze succesvol als professioneel cricketer, en ze is regerend golfkampioen van haar club. Nu ze is gestopt met professioneel tennis, is Ashleigh een nieuwe weg ingeslagen, onder andere met de publicatie van haar memoires in november 2022. Ze wil bovendien meer aandacht besteden aan haar liefdadigheidswerk, waarmee ze onder meer de sport beter toegankelijk wil maken voor jongeren in Australië.

Brittany Altomare
Brittany Altomare

Brittany Altomare, 31 jaar oud, is geboren in Shrewsbury, Massachusetts. Ze werd professional in 2014, nadat ze aan de University of Virginia was afgestudeerd als viervoudig All-American en ACC Player of the Year 2013. Altomare heeft 17 plaatsingen bij de beste 10 in de LPGA Tour, waaronder viermaal de tweede plaats. Altomare was lid van de U.S. Solheim Cup-teams van 2019 en 2021 en heeft tijdens haar carrière meer dan $3.1 miljoen verdiend.

Brooke Henderson
Brooke Henderson

Brooke Henderson, 24 jaar oud, is sinds haar debuut in 2015 niets minder dan sensationeel geweest in de LPGA Tour, met 12 overwinningen in de LPGA Tour en 69 plaatsingen bij de beste 10. Henderson is geboren in Smiths Falls, Canada en heeft tijdens haar carrière meer dan $10,4 miljoen verdiend. Ze vertegenwoordigde Canada op de Olympische Spelen van 2016 en 2020, kreeg in 2019 de Founders Award en is de winnares aller tijden van de Canadese golfsport.

Christen Press
Christen Press

De 33-jarige Christen Press is tweevoudig wereldkampioen en Olympiër. Ze is wereldwijd bekend. Haar talenten kwamen al snel aan bod tijdens haar studie aan de Universiteit van Stanford in de Verenigde Staten, waar ze uitgroeide tot topscorer allertijden en werd uitgeroepen tot Soccer America Player of the Year. Ook in haar professionele carrière als aanvoerder van het nationale damesvoetbalelftal van de Verenigde Staten boekte ze succes en, meer recentelijk, bij Angel City FC. Buiten het speelveld om staat Christen ook niet stil. Ze is een zeer gewaardeerd rolmodel, succesvol ondernemer en gepassioneerd voorvechter van inclusie en gelijke beloning.

Dan Cnossen
Dan Cnossen

Dan Cnossen, 41, is een voormalige Navy SEAL en tegenwoordig biatleet en langlaufer. Sinds hij zijn geboortestad Topeka, Kansas, verliet, is Dan aan een opmerkelijke carrièrestap begonnen. Als winnaar van één gouden medaille, vier zilveren en één bronzen medaille op de Paralympische Spelen van 2018, werd Dan uitgeroepen tot "Mannelijke paralympische sporter van de Spelen". Vóór zijn paralympisch succes verdiende Dan een ander soort medailles. Dan is afgestudeerd aan de U.S. Naval Academy en was SEAL Team Commander, toen hij gewond raakte in Afghanistan. Hij werd onderscheiden met het Purple Heart en de Bronze Star with Valor. Dan heeft meerdere geavanceerde graden behaald aan Harvard University en is een vermaard spreker, die zijn persoonlijke verhalen en ervaringen deelt. Dan heeft wederom de Verenigde Staten vertegenwoordigd op de Paralympische Spelen van 2022 in Beijing, China, waar hij een gouden medaille won en zijn totale aantal medailles op 7 bracht.

Daniel Berger
Daniel Berger

Daniel Berger, 29, is viervoudig winnaar in de PGA TOUR met meer dan $23,5 miljoen aan carrière-inkomsten en 38 plaatsingen bij de beste 10. De inwoner van Florida was ‘back-to-back FedEx St. Jude Classic-kampioen’ in 2016 en 2017 en boekte zijn laatste overwinning op de AT&T Pebble Beach Pro-Am van 2021. Berger is lid van het Presidents Cup-team van 2017 en zijn meest recente succes verzekerde hem van een plaats in het felbegeerde U.S. Ryder Cup-team van 2021.

Fred Couples
Fred Couples

Fred Couples, 62 jaar, is een van de meest herkenbare golfspelers ter wereld. Couples, bijgenaamd Boom Boom, heeft meer dan 35 miljoen dollar verdiend tijdens zijn illustere carrière, gekenmerkt door 15 PGA TOUR-overwinningen, waarvan zijn meest iconische was op de Masters van 1992. Als voormalig nummer 1 van de wereld, met 88 professionele overwinningen op zijn naam, is het niet moeilijk te verklaren waarom Couples in 2013 in de World Golf Hall of Fame opgenomen werd.

J.T. Poston
J.T. Poston

J.T. Poston, 29, is een rijzende ster die in 2015 professional werd en in 2017 zijn PGA TOUR-kaart verdiende. Poston is geboren in Hickory, North Carolina en speelde in de studentencompetitie tijdens zijn studie aan de Western Carolina University. Poston, winnaar van de John Deere Classic in 2022 en het Wyndham Championship in 2019, is in zijn nog jonge loopbaan al veertien keer in de Top-10 geëindigd en heeft inmiddels meer dan $10,3 miljoen verdiend.

Jaye Marie Green
Jaye Marie Green

Jaye Marie Green, 28, uit Boca Raton, Florida behaalde in haar LPGA-carrière acht plaatsingen bij de beste 10 en 35 plaatsingen bij de beste 25. Green, die na de middelbare school prof werd, won in 2011 het South Atlantic Amateur (Sally) Championship en was onderdeel van het winnende U.S. Junior Solheim Cup-team van 2011. In 2019 ging ze aan de leiding in de finaleronde van het U.S. Women's Open, eindigde uiteindelijk T5, en volgde dat op met een tweede plaats in de Volunteers of America Classic later dat seizoen.

Lexi Thompson
Lexi Thompson

Lexi Thompson, 27 jaar oud, is een icoon binnen de LPGA Tour met 11 overwinningen in de LPGA Tour en 83 plaatsen bij de beste 10 in haar carrière. Thompson is geboren in Florida en verdiende tijdens haar carrière meer dan $13,3 miljoen. Zij maakte deel uit van vijf Solheim Cup-teams, nam deel aan vier UL International Crown-toernooien en vertegenwoordigde Team USA op de Olympische Spelen van 2016 en 2020.

Marina Alex
Marina Alex

Marina Alex, 31 jaar oud, behaalde 30 plaatsingen bij de beste 10 in haar LPGA-carrière, waaronder een baanbrekende overwinning op de 2018 Cambia Portland Classic, mede dankzij een ‘career-low 62’ (-10) in de openingsronde. De in Wayne, New Jersey geboren en in 2015 in de Hall of Fame van de Vanderbilt University opgenomen speelster was tijdens haar studententijd twee keer SEC Player of the Year en heeft tijdens haar carrière meer dan $4,04 miljoen verdiend. Marina was voor het eerst geselecteerd voor het U.S. Solheim Cup-team in 2019, en de houding van Marina bij de nederlaag staat bekend als een van de meest iconische momenten in de golfsport dat seizoen. De meest recente overwinning van Marina was op het Palos Verdes Championship van 2022, gesponsord door Bank of America.

Megan Khang
Megan Khang

Megan Khang, 24 jaar oud, blijft nieuwe hoogten bereiken op de LPGA Tour, met 29 plaatsingen bij de beste 10 sinds haar debuut in 2016 en meer dan $4,04 miljoen aan verdiensten tijdens haar carrière. Khang komt uit Rockland, Massachusetts en is acht keer U.S. Challenge Cup Junior Golf Foundation Player of the Year. Ook hielp ze Team USA de Junior Solheim Cup van 2015 winnen als enige speelster met een eindstand van 5-0. Megan maakte in 2019 en 2021 deel uit van het Amerikaanse team voor de Solheim Cup. Onlangs behaalde ze de 3e plaats op het Palos Verdes Championship 2022, gesponsord door Bank of America.

Nelly Korda
Nelly Korda

Nelly Korda, 23 jaar oud, is geboren in Bradenton, Florida en heeft in haar jonge speelcarrière al zeven LPGA Tour-overwinningen en 44 plaatsingen bij de beste 10 behaald. Ze was lid van de U.S. Solheim Cup-teams van 2019 en 2021 en heeft tijdens haar carrière meer dan $7,1 miljoen verdiend. Nelly heeft in 2021 het KPMG Women's PGA Championship gewonnen en steeg daarmee naar de eerste plek in de Rolex World Rankings. Bovendien was ze de winnares van de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Sydney Leroux
Sydney Leroux

De 32-jarige Sydney Leroux is een groot voetbaltalent en aanvoerder van voetbalteam Orlando Pride in de National Women's Soccer League (NWSL) in de Verenigde Staten. Sydney is geboren in Surrey, Canada, en heeft al een succesvolle voetbalcarrière achter de rug. Ze ontving een volledige beurs aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA), won het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen onder 20 én de Golden Boot-trofee. Daarna bemachtigde ze een plek in het nationale dameselftal van de Verenigde Staten en liet ze al snel haar kunsten zien tijdens de Olympische Spelen van 2012 en het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2015. Ze is met recht een Amerikaans voetbalicoon. Buiten het veld strijdt Sydney voor gelijke rechten voor iedereen. Ze is een toegewijde moeder van haar twee kinderen: Cassius en Roux.

Will Zalatoris
Will Zalatoris

Will Zalatoris, 26, werd al jong een ster toen hij in 2021 op het toneel verscheen. Hij is inmiddels op acht toernooien in de Top-10 geëindigd, inclusief drie tweede plaatsen op de Masters, het PGA Championship en de US Open. De uit San Francisco, CA afkomstige Zalatoris behaalde ook een overwinning en zestien plaatsen bij de beste 10 in zijn tweede jaar op de Korn Ferry Tour in 2020. De voormalige Wake Forest Demon Deacon werd in 2021 uitgeroepen tot PGA TOUR Rookie of the Year en heeft in zijn hele carrière al meer dan $12,9 miljoen verdiend.