UKG-sporters
Talent en sportiviteit als inspiratiebron

Wij zijn er trots op samen te werken met een groep professionele topsporters die niet alleen bekend staan om hun prestaties in de competitie, maar ook om hun gevoel voor sportiviteit en passie om anderen te inspireren.

Talent en sportiviteit als inspiratiebron

In de wereld van de sport, die steeds inclusiever en diverser wordt, zijn wij er trots op onze door UKG gesponsorde atleten in de schijnwerpers te zetten. Deze inspirerende mensen staan erom bekend de weg vrij te maken voor hun sport, fans te inspireren en iets terug te geven aan hun eigen gemeenschap.

Al onze door UKG gesponsorde sporters blinken uit op hun eigen gebied en vertonen de echte kenmerken van kampioenen: competitief, mentale voorbereiding, strikte training, toegewijd aan teamwork en ruime sociale vaardigheden. Dit zijn allemaal eigenschappen en waarden die UKG wil stimuleren bij onze eigen mensen.

Brittany Altomare
Brittany Altomare

Brittany Altomare, 33 jaar oud, is geboren in Shrewsbury, Massachusetts. Ze werd professional in 2014, nadat ze aan de University of Virginia was afgestudeerd als viervoudig All-American en ACC Player of the Year 2013. Altomare heeft 17 plaatsingen bij de beste 10 in de LPGA Tour, waaronder viermaal de tweede plaats. Altomare was lid van de U.S. Solheim Cup-teams van 2019 en 2021 en heeft tijdens haar carrière meer dan $3.3 miljoen verdiend.

Brooke Henderson
Brooke Henderson

Met 13 overwinningen in haar carrière, waaronder twee grote (het Evian Championship 2022 en het Women's PGA Championship 2016), en 74 keer een plaats in de top-10 is Brooke Henderson (26) sinds haar debuut in 2015 een absolute sensatie op de LPGA Tour. Henderson is geboren in Smiths Falls, Canada en heeft tijdens haar carrière meer dan $12,2 miljoen verdiend. Ze vertegenwoordigde Canada op de Olympische Spelen van 2016 en 2020, kreeg in 2019 de Founders Award en is de winnares aller tijden van de Canadese golfsport.

Dan Cnossen
Dan Cnossen

Dan Cnossen, 43, is een voormalige Navy SEAL en tegenwoordig biatleet en langlaufer. Sinds hij zijn geboortestad Topeka, Kansas, verliet, is Dan aan een opmerkelijke carrièrestap begonnen. Als winnaar van één gouden medaille, vier zilveren en één bronzen medaille op de Paralympische Spelen van 2018, werd Dan uitgeroepen tot "Mannelijke paralympische sporter van de Spelen". Vóór zijn paralympisch succes verdiende Dan een ander soort medailles. Dan is afgestudeerd aan de U.S. Naval Academy en was SEAL Team Commander, toen hij gewond raakte in Afghanistan. Hij werd onderscheiden met het Purple Heart en de Bronze Star with Valor. Dan heeft meerdere geavanceerde graden behaald aan Harvard University en is een vermaard spreker, die zijn persoonlijke verhalen en ervaringen deelt. Dan heeft wederom de Verenigde Staten vertegenwoordigd op de Paralympische Spelen van 2022 in Beijing, China, waar hij een gouden medaille won en zijn totale aantal medailles op 7 bracht.

Fred Couples
Fred Couples

Fred Couples, 64 jaar, is een van de meest herkenbare golfspelers ter wereld. Couples, bijgenaamd Boom Boom, heeft meer dan 35 miljoen dollar verdiend tijdens zijn illustere carrière, gekenmerkt door 15 PGA TOUR-overwinningen, waarvan zijn meest iconische was op de Masters van 1992. Als voormalig nummer 1 van de wereld, met 89 professionele overwinningen op zijn naam, is het niet moeilijk te verklaren waarom Couples in 2013 in de World Golf Hall of Fame opgenomen werd. Onlangs nog postte Couples een 60, waarmee hij met zes slagen het SAS Championship 2022 won, nadat hij met drie slagen achterstand de laatste ronde was ingegaan. Fred heeft in april 2023 bovendien als oudste speler in de geschiedenis van de Masters de 'cut' gehaald.

Gaby López

De 30-jarige Gaby López is drievoudig toernooiwinnares op de LPGA Tour en de hoogst geklasseerde speler uit Mexico. Ze is al 24 keer in de Top 10 van een golftoernooi geëindigd en haar meest recente overwinning was het Dana Open in 2022. Gaby is geboren in Mexico-Stad en afgestudeerd aan de University of Arkansas in de VS. Ze heeft haar land vertegenwoordigd op de Olympische Spelen van 2016 en 2020. Gaby heeft tot nu toe meer dan 4,2 miljoen dollar verdiend op de LPGA Tour en is de afgelopen twee seizoenen uitgegroeid tot een vaste waarde op de ranglijst. Lopez' meest recente beste finish in een major was gelijkspel voor de 3e plaats op het Amundi Evian Championship in Frankrijk in 2023.

J.T. Poston
J.T. Poston

J.T. Poston, 30, is een rijzende ster die in 2015 professional werd en in 2017 zijn PGA TOUR-kaart verdiende. Poston is geboren in Hickory, North Carolina en speelde in de studentencompetitie tijdens zijn studie aan de Western Carolina University. Poston, winnaar van de John Deere Classic in 2022 en het Wyndham Championship in 2019, is in zijn nog jonge loopbaan al 24 keer in de Top-10 geëindigd en heeft inmiddels meer dan $15,2 miljoen verdiend.

Leona Maguire

Leona Maguire (29) is een golfprofessional uit Ierland. Ze schreef geschiedenis door in 2022 als eerste Ierse vrouw een LPGA-toernooi te winnen. Maguire is een van de bekendste namen op de Tour. Ze is tot nu toe 20 keer bij de beste 10 geëindigd en heeft sinds haar professionele debuut in 2018 meer dan 4 miljoen dollar bij elkaar geslagen. Ze heeft in haar carrière twee LPGA-toernooien gewonnen, het meest recent de Meijer LPGA Classic in juni 2023. In 2023 heeft Leona het Europese team vertegenwoordigd tijdens de Solheim Cup, waar ze met haar ongeslagen status een belangrijke bijdrage leverde aan de overwinning van haar team. Buiten de golfbaan is Leona ambassadeur voor het Irish American Partnership, dat scholen in heel Ierland voorziet van de middelen die nodig zijn om een nieuwe generatie leiders op te leiden en te inspireren.

Lexi Thompson
Lexi Thompson

Met 11 overwinningen op de LPGA Tour, 87 keer een plaats in de top-10 en in totaal 15 overwinningen als prof is Lexi Thompson (28) een icoon op de LPGA Tour. Thompson is geboren in Florida en verdiende tijdens haar carrière meer dan $13,9 miljoen. Zij maakte deel uit van zes Solheim Cup-teams, nam deel aan vier UL International Crown-toernooien en vertegenwoordigde Team USA op de Olympische Spelen van 2016 en 2020. Meest recentelijk won Thompson de Aramco Team Series in 2022 in New York tijdens de Ladies European Tour. In oktober 2023 schreef Lexi Thompson geschiedenis door als 7e vrouw ooit, en de eerste sinds 2018, deel te nemen aan een PGA Tour-evenement toen ze een vrijstellingskaart kreeg om te spelen op het Shriners Children's Open.

Marina Alex
Marina Alex

Marina Alex, 33 jaar oud, behaalde 31 plaatsingen bij de beste 10 in haar LPGA-carrière, waaronder een baanbrekende overwinning op de 2018 Cambia Portland Classic, mede dankzij een ‘career-low 62’ (-10) in de openingsronde. De in Wayne, New Jersey geboren en in 2015 in de Hall of Fame van de Vanderbilt University opgenomen speelster was tijdens haar studententijd twee keer SEC Player of the Year en heeft tijdens haar carrière meer dan $4,3 miljoen verdiend. Marina was voor het eerst geselecteerd voor het U.S. Solheim Cup-team in 2019, en de houding van Marina bij de nederlaag staat bekend als een van de meest iconische momenten in de golfsport dat seizoen. De meest recente overwinning van Marina was op het Palos Verdes Championship van 2022, gesponsord door Bank of America.

Megan Khang
Megan Khang

Megan Khang, 26 jaar oud, blijft nieuwe hoogten bereiken op de LPGA Tour, met 37 plaatsingen bij de beste 10 sinds haar debuut in 2016 en meer dan $5,6 miljoen aan verdiensten tijdens haar carrière. Khang komt uit Rockland, Massachusetts en is acht keer U.S. Challenge Cup Junior Golf Foundation Player of the Year. Ook hielp ze Team USA de Junior Solheim Cup van 2015 winnen als enige speelster met een eindstand van 5-0. Ze maakte in 2019, 2021 en 2023 deel uit van het Amerikaanse team voor de Solheim Cup en heeft onlangs een gedeelde 9e plaats behaald op het hoog aangeschreven Chevron Championship. In 2023 behaalde Megan haar hoogste positie ooit op de Women's World Golf Ranking van 14 en haar eerste LPGA-zege op de CPKC Women's Open.

Notah Begay III

Notah Begay III, 51, heeft zijn professionele carrière nieuw leven ingeblazen door te spelen op de PGA TOUR Champions. Voorafgaand aan zijn profcarrière kwam Notah uit voor de Stanford University en was hij teamgenoot van Tiger Woods, met wie hij tot op de dag van vandaag een hechte vriendschap onderhoudt. Hoewel de PGA TOUR-carrière van Notah werd beperkt door blessures won hij dankzij zijn immense talent meer dan 5,2 miljoen dollar op de baan. In 2013 stapte Notah over naar de televisie, waar hij een vaste waarde werd in de uitzendingen van Golf Channel en NBC. In 2022 blies Notah zijn professionele carrière nieuw leven in door in twee toernooien van de PGA TOUR Champions te spelen. Hij is van plan om competitief te blijven spelen en tegelijkertijd door te gaan als commentator bij NBC en Golf Channel. Notah, voor de helft afkomstig uit het Navajo-volk, voor een kwart uit San Felipe en voor een kwart uit Isleta, geeft als toegewijde filantroop leiding aan de NB3-stichting, die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van indiaanse kinderen.

Sahith Theegala

Sahith Theegala (26) is een veelbelovende jonge speler op de PGA Tour na een zeer succesvol rookieseizoen in 2022. Onlangs behaalde Theegala zijn eerste overwinning op de PGA TOUR tijdens het 2023 Fortinet Championship. Sahith heeft al veertien Top-10 finishes op zijn naam staan. Voordat hij prof werd, kwam Sahith uit voor de Pepperdine University, waar hij de eerste National Player of the Year was en driemaal All-American. Als hij niet op de baan staat, schaakt hij graag online en ondanks dat hij uit Californië komt, voelt hij zich sterk verbonden met de Indiase wortels van zijn ouders. Tot nu toe heeft Sahith meer dan 12,7 miljoen dollar op de baan verdiend en het ziet er niet naar uit dat hij het binnenkort rustiger aan gaat doen.

Will Zalatoris
Will Zalatoris

Will Zalatoris (27) werd al jong een ster toen hij in 2021 op het toneel verscheen. Hij is inmiddels op 18 toernooien in de top-10 geëindigd, waaronder drie tweede plaatsen op de Masters, het PGA Championship en de US Open. De uit het Californische San Francisco afkomstige Will Zalatoris behaalde zijn eerste overwinning op het FedEx St. Jude Championship 2022 in een play-off tegen Sepp Straka. De voormalige Demon Deacon van de Wake Forest University werd in 2021 uitgeroepen tot PGA TOUR Rookie of the Year, is vier keer op de tweede plaats geëindigd (drie keer op de Majors) en heeft in zijn speelcarrière meer dan 14,3 miljoen dollar verdiend.