Submitted by concetta.velardo on Mon, 05/30/2022 - 05:13

Talent en sportiviteit als inspiratiebron

In de wereld van de sport, die steeds inclusiever en diverser wordt, zijn wij er trots op onze door UKG gesponsorde atleten in de schijnwerpers te zetten. Deze inspirerende mensen staan erom bekend de weg vrij te maken voor hun sport, fans te inspireren en iets terug te geven aan hun eigen gemeenschap.

Al onze door UKG gesponsorde sporters blinken uit op hun eigen gebied en vertonen de echte kenmerken van kampioenen: competitief, mentale voorbereiding, strikte training, toegewijd aan teamwork en ruime sociale vaardigheden. Dit zijn allemaal eigenschappen en waarden die UKG wil stimuleren bij onze eigen mensen.

Dan Cnossen
Dan Cnossen

Dan Cnossen, 41, is een voormalige Navy SEAL en tegenwoordig biatleet en langlaufer. Sinds hij zijn geboortestad Topeka, Kansas, verliet, is Dan aan een opmerkelijke carrièrestap begonnen. Als winnaar van één gouden medaille, vier zilveren en één bronzen medaille op de Paralympische Spelen van 2018, werd Dan uitgeroepen tot "Mannelijke paralympische sporter van de Spelen". Vóór zijn paralympisch succes verdiende Dan een ander soort medailles. Dan is afgestudeerd aan de U.S. Naval Academy en was SEAL Team Commander, toen hij gewond raakte in Afghanistan. Hij werd onderscheiden met het Purple Heart en de Bronze Star with Valor. Dan heeft meerdere geavanceerde graden behaald aan Harvard University en is een vermaard spreker, die zijn persoonlijke verhalen en ervaringen deelt. Hij heeft de V.S. opnieuw vertegenwoordigd op de Paralympische Spelen van 2022 in Beijing, China.

Ashleigh Barty
Ashleigh Barty

Ashleigh "Ash" Barty, 26 jaar oud, is momenteel door de Women's Tennis Association (WTA) geclassificeerd als de allerbeste tennisster ter wereld. Ash werd geboren in Queensland, Australië en won in haar loopbaan 15 WTA enkelspeltitels en 12 WTA dubbelspeltitels. Haar eerste Grand Slam enkelspeltitel in 2019 bracht haar naar de top van de wereldranglijst, waar zij sindsdien altijd gestaan heeft. Onlangs won zij de Australian Open en werd daarmee de eerste Australische thuiskampioene enkelspel in 44 jaar. Ash is ook een getalenteerde multisportatlete. Tijdens een korte onderbreking van het tennis in 2014, was zij een succesvol professioneel cricketer. Daarnaast is ze regerend golfkampioene bij de vrouwen op haar thuisclub. Ash is trots op haar inheemse afkomst en doet graag iets terug voor haar gemeenschap, omdat zij vindt dat elk kind de kans moet hebben om naar school te gaan en te sporten.

Brittany Altomare
Brittany Altomare

Brittany Altomare, 31 jaar oud, is geboren in Shrewsbury, Massachusetts. Ze werd professional in 2014, nadat ze aan de University of Virginia was afgestudeerd als viervoudig All-American en ACC Player of the Year 2013. Altomare heeft 16 plaatsingen bij de beste 10 in de LPGA Tour, waaronder viermaal de tweede plaats. Altomare was lid van de U.S. Solheim Cup-teams van 2019 en 2021 en heeft tijdens haar carrière meer dan $2.9 miljoen verdiend.

Brooke Henderson
Brooke Henderson

Brooke Henderson, 24 jaar oud, is sinds haar debuut in 2015 niets minder dan sensationeel geweest in de LPGA Tour, met 10 overwinningen in de LPGA Tour en 63 plaatsingen bij de beste 10. Henderson is geboren in Smiths Falls, Canada en heeft tijdens haar carrière meer dan $8,4 miljoen verdiend. Ze vertegenwoordigde Canada op de Olympische Spelen van 2016 en 2020, kreeg in 2019 de Founders Award en is de winnares aller tijden van de Canadese golfsport.

Christen Press
Christen Press

De 33-jarige Christen Press is tweevoudig wereldkampioen en Olympiër. Ze is wereldwijd bekend. Haar talenten kwamen al snel aan bod tijdens haar studie aan de Universiteit van Stanford in de Verenigde Staten, waar ze uitgroeide tot topscorer allertijden en werd uitgeroepen tot Soccer America Player of the Year. Ook in haar professionele carrière als aanvoerder van het nationale damesvoetbalelftal van de Verenigde Staten boekte ze succes en, meer recentelijk, bij Angel City FC. Buiten het speelveld om staat Christen ook niet stil. Ze is een zeer gewaardeerd rolmodel, succesvol ondernemer en gepassioneerd voorvechter van inclusie en gelijke beloning.

Daniel Berger
Daniel Berger

Daniel Berger, 29, is viervoudig winnaar in de PGA TOUR met meer dan $22,2 miljoen aan carrière-inkomsten en 36 plaatsingen bij de beste 10. De inwoner van Florida was ‘back-to-back FedEx St. Jude Classic-kampioen’ in 2016 en 2017 en boekte zijn laatste overwinning op de AT&T Pebble Beach Pro-Am van 2021. Berger is lid van het Presidents Cup-team van 2017 en zijn meest recente succes verzekerde hem van een plaats in het felbegeerde U.S. Ryder Cup-team van 2021.

Fred Couples
Fred Couples

Fred Couples, 62 jaar, is een van de meest herkenbare golfspelers ter wereld. Couples, bijgenaamd Boom Boom, heeft meer dan 38 miljoen dollar verdiend tijdens zijn illustere carrière, gekenmerkt door 15 PGA TOUR-overwinningen, waarvan zijn meest iconische was op de Masters van 1992. Als voormalig nummer 1 van de wereld, met 88 professionele overwinningen op zijn naam, is het niet moeilijk te verklaren waarom Couples in 2013 in de World Golf Hall of Fame opgenomen werd.

J.T. Poston
J.T. Poston

J.T. Poston, 28, is een rijzende ster die in 2015 professional werd en in 2017 zijn PGA TOUR-kaart verdiende. Poston is geboren in Hickory, North Carolina en speelde in de studentencompetitie tijdens zijn studie aan de Western Carolina University. Poston, winnaar in 2019 op het Wyndham Championship, behaalde ook 10 plaatsingen bij de beste 10 en verdiende meer dan $7 miljoen in zijn jonge carrière. Een van zijn successen was een 2e plaats op het Barbasol Championship van 2021.

Jaye Marie Green
Jaye Marie Green

Jaye Marie Green, 28, uit Boca Raton, Florida behaalde in haar LPGA-carrière acht plaatsingen bij de beste 10 en 35 plaatsingen bij de beste 25. Green, die na de middelbare school prof werd, won in 2011 het South Atlantic Amateur (Sally) Championship en was onderdeel van het winnende U.S. Junior Solheim Cup-team van 2011. In 2019 ging ze aan de leiding in de finaleronde van het U.S. Women's Open, eindigde uiteindelijk T5, en volgde dat op met een tweede plaats in de Volunteers of America Classic later dat seizoen.

Lexi Thompson
Lexi Thompson

Lexi Thompson, 27 jaar oud, is een icoon binnen de LPGA Tour met 11 overwinningen in de LPGA Tour en 79 plaatsen bij de beste 10 in haar carrière. Thompson is geboren in Florida en verdiende tijdens haar carrière meer dan $11,9 miljoen. Zij maakte deel uit van vijf Solheim Cup-teams, nam deel aan vier UL International Crown-toernooien en vertegenwoordigde Team USA op de Olympische Spelen van 2016 en 2020.

Marina Alex
Marina Alex

Marina Alex, 31 jaar oud, behaalde 26 plaatsingen bij de beste 10 in haar LPGA-carrière, waaronder een baanbrekende overwinning op de 2018 Cambia Portland Classic, mede dankzij een ‘career-low 62’ (-10) in de openingsronde. De in Wayne, New Jersey geboren en in 2015 in de Hall of Fame van de Vanderbilt University opgenomen speelster was tijdens haar studententijd twee keer SEC Player of the Year en heeft tijdens haar carrière meer dan $3,4 miljoen verdiend. Marina was voor het eerst geselecteerd voor het U.S. Solheim Cup-team in 2019, en de houding van Marina bij de nederlaag staat bekend als een van de meest iconische momenten in de golfsport dat seizoen. Marina's meest opmerkelijke prestatie was T4 op het Drive On Championship van 2022, en later verzekerde ze zich van de leiding na de eerste ronde.

Megan Khang
Megan Khang

Megan Khang, 24 jaar oud, blijft nieuwe hoogten bereiken op de LPGA Tour, met 24 plaatsingen bij de beste 10 sinds haar debuut in 2016 en meer dan $3,1 miljoen aan verdiensten tijdens haar carrière. Khang komt uit Rockland, Massachusetts en is acht keer U.S. Challenge Cup Junior Golf Foundation Player of the Year. Ook hielp ze Team USA de Junior Solheim Cup van 2015 winnen als enige speelster met een eindstand van 5-0. Zij verdiende een plaats in de U.S. Solheim Cup-teams van 2019 en 2021 en, meest recent, behaalde T5 op het 2021 CME Group Tour Championship.

Nelly Korda
Nelly Korda

Nelly Korda, 23 jaar oud, is geboren in Bradenton, Florida en heeft in haar jonge speelcarrière al zeven LPGA Tour-overwinningen en 39 plaatsingen bij de beste 10 behaald. Ze was lid van de U.S. Solheim Cup-teams van 2019 en 2021 en heeft tijdens haar carrière meer dan $6.2 miljoen verdiend. Korda's overwinning op het KPMG Women's PGA Championship van 2021 is haar beste kwalificatie in een Major Championship, en in datzelfde jaar steeg zij ook naar nummer 1 in de Rolex World Rankings. Korda nam een gouden medaille mee naar huis op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Sydney Leroux
Sydney Leroux

De 32-jarige Sydney Leroux is een groot voetbaltalent en aanvoerder van voetbalteam Orlando Pride in de National Women's Soccer League (NWSL) in de Verenigde Staten. Sydney is geboren in Surrey, Canada, en heeft al een succesvolle voetbalcarrière achter de rug. Ze ontving een volledige beurs aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA), won het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen onder 20 én de Golden Boot-trofee. Daarna bemachtigde ze een plek in het nationale dameselftal van de Verenigde Staten en liet ze al snel haar kunsten zien tijdens de Olympische Spelen van 2012 en het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2015. Ze is met recht een Amerikaans voetbalicoon. Buiten het veld strijdt Sydney voor gelijke rechten voor iedereen. Ze is een toegewijde moeder van haar twee kinderen: Cassius en Roux.

Will Zalatoris
Will Zalatoris

Will Zalatoris, 25, werd al snel een van de meest besproken golfspelers in 2020, met acht plaatsen bij de beste 10 in zijn carrière, waaronder een 2e plaats op The Masters - en dat allemaal nog voordat hij de voltijdse PGA TOUR-status kreeg. De uit San Francisco, CA afkomstige Zalatoris behaalde ook een overwinning en tien plaatsen bij de beste 10 in zijn tweede jaar op de Korn Ferry Tour in 2020. De voormalige Wake Forest Demon Deacon werd in 2021 uitgeroepen tot PGA TOUR Rookie of the Year en heeft in zijn hele carrière al meer dan $4,9 miljoen verdiend.