Article featured icon
Analyst Report

De bedrijfswaarde van oplossingen voor workforce management

Dit rapport toont aan dat een implementatie van technologie voor workforce management (WFM) kan leiden tot kostenbesparingen, procesverbeteringen en betere bedrijfsresultaten.

In juni en juli 2019 heeft Cognanta een onderzoek onder 521 organisaties verricht naar uitdagingen, kansen, capaciteiten en best practices bij de implementatie van WFM-technologie. Uit de resultaten blijkt dat WFM-oplossingen een grote impact hebben op vier belangrijke aspecten (zie hieronder).

Required field
De bedrijfswaarde van oplossingen voor workforce management
  • Hogere medewerkersproductiviteit
  • Verbeterde medewerkerservaring
  • Gestroomlijnde processen met meer zichtbaarheid
  • Minder compliancerisico

De onderzochte bedrijven melden dat WFM-oplossingen zichzelf snel terugverdienen en een gemiddelde ROI tussen 200% en 350% opleveren. Organisaties die een interne analyse maken, merken dat investeringen in WFM-oplossingen zich alleen al door de productiviteitsverbetering binnen drie jaar kunnen terugverdienen.

Wanneer een organisatie geautomatiseerde WFM-oplossingen implementeert zonder nauwe integratie met HCM-systemen zoals salarisadministratie of HR, zijn al aanzienlijke voordelen te behalen. Maar de implementatie van WFM als onderdeel van een bredere HCM-suite levert nog veel meer winst op.

Download dit informatieve onderzoeksrapport vandaag nog om te ontdekken hoe u waarde aan uw organisatie kunt toevoegen door de juiste WFM-oplossing te implementeren.